NYÍLÁSZÁRÓK – ÁRAZÁS ALATT!

A képekre kattintva választhat, melyik típusú nyílászáró ára érdekli!

árjánlatotkérek2

Muanyag ablakok Fa bejarati ajto Belter_inyomott_fenyo_ajtok

120412045037-essess-residential-1-horizontal-gallery

A nem megfelelően, vagy egyáltalán nem szigetelt nyílászárók  felületükön keresztül engedik ki az épületből a meleget. A kép jobb oldalán látható hőmérséklet mutató pálca mutatja, hogy a piros, illetve már fehérbe átmenő színárnyalat 21,9 fokot jelent, vagyis a képen látható épület ablakának felületi hőmérséklete, szinte megegyezik a belső hőmérséklettel, mondhatjuk azt is, hogy az utcát fűtik a képen látható ház lakói..

Ennek elkerülése érdekében kiemelten fontos a nyílászárók, azon belül az ablakok megfelelő szigetelése is. Ha az ablakok nincsenek megfelelően szigetelve, az csökkenti az épületben lakók komfortérzetét és megemeli a fűtési költségeket is.

A megfelelően szigetelt nyílászárók, a fűtési költséget akár 20-30 százalékkal is csökkenthetik, miközben az épület természetes szellőzése is biztosított marad, így nem alakulnak ki hőhidak sem.

Azt, hogy a szigetelés nem megfelelő, számos jelenségből megállapíthatjuk. Amennyiben az ablakok környéke az épület többi részénél hidegebb, az üvegen rendszeresen pára jelentkezik, az erősebb szelek megrezegtetik az ablaküveget, ha nyáron beárad a forró levegő, illetve ha zaj és por jut be a réseken, biztosan szigetelési problémáról van szó.

Hide